02 aprill, 2009

Spinati-parmesani muffinid

Ma vist ei olegi varem soolaseid muffineid teinud. Need tegin külakostiks. Ühe proovisime ikka õhtul ära ka. Pealt on nad hästi ilusad pruunid ja seest hästi valged, väikeste roheliste täpikestega spinatist. Ilus kontrast oli. Natuke kuivad tundusid mulle. Ma arvan, et järgmisel korral lisaks ma juustu kuubikuid, et mahlasem oleks. Krevetid sobiks vast ka hästi, siis ei oleks aga enam taimetoit, mis nende puhul oli eesmärgiks. Arvan, et lõikan neil muffinitel tipu otsast ja määrin miskit toorjuustu segu vahele, et mahlasemad oleks. Selle võrra tuleb ühikuid juurde muidugist :)

Spinati-parmesani muffinid / 12tk
2 ühikut / 1tk
250g jahu
1/2tl soola
1spl küpsetuspulbrit
1tl suhkrut
25g parmesani, peeneks riivitud
100g spinatit
1 suur muna
240ml rasvatut piima
90ml taimeõli

Kuumuta ahi 190C.
Sõelu jahu, sool ja küpsetuspulber suurde kaussi. Sega juurde suhkur ja riivitud juust.
Klopi suuremasse kruusi piima sisse muna, lisa õli ja sega läbi.
Pigista spinatist vesi välja ning lisa see muna-piimasegule. Sega ühtlaseks.
Kalla munasegu jahusegu hulka. Sega metall-lusikaga segu ühtlaseks.
Tõsta segu muffinivormidesse, küpseta 20-25 minutit.
Serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole: