Saunaõhtuks küpsetasin kärmelt kilupirukad. Retsept pärit Toidutarest. Algses retseptis on kilufileed õlis, mina valisin kergema variandi ja võtsin kilud marinaadis.
Kilupirukad 24tk
1tk 2Ü
Ettevalmistuseks: 20min
Küpsemiseks: 10min
700g lehttaignat
4 kõvaks keedetud muna
250g marineeritud kilu
24tk kirsstomateid
200g fetajuustu
1 muna määrimiseks
Lõika lehttainas 8x8cm ruutudeks.
Suru ruudud muffinipanni avadesse. Pintselda ruudud munaga.
Haki keedumunad ja puista tainale.
Aseta igale põhjale kilufilee.
Lõika tomatid neljaks ja pane sektorid pirukatele.
Raputa peale fetajuust.
Küpseta 200C ahjus kuldpruuniks.
Kes kilu ei söö, võib selle asendada kapparitega. Väga maitsev! Tegin paar pirukat nii meie taimetoitlasele seltskonnas ja need söödi esimesena ära. Vaene taimetoitlane jäi peaaegu ilma :)
07 aprill, 2009
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
4 kommentaari:
Kas sa oskad öelda, palju annab 500g lehttainas ühikuid?
või mis on soolastest tainastest kõige kergem? (va filotainas)
Tavaliselt kasutan ma Mantinga pärmilehttainast. Mulle meeldib pärmilehttaigen rohkem, kuna see ei pudise nii palju. Arvasin, et see on ka lahjem. Minu üllatuseks sain eile teada, et hoopis tavaline lehttaigen on kalorivaesem. :)
Igaljuhul Mantinga lehttaigen 500g annab 25,5Ü, pärmilehttaigen 500g 27Ü. Mantinga on mulle teadaolevatest lehttaignatest ka kõige lahjem.
aitähh aitähh, üks küsimus veel:) et millisest poest neid leida võib, ei viitsi kõiki kette läbi käia
Mina olen neid ainult Rimides näinud. Punane pakend on pärmilehttaigen ja kollane on lehttaigen. Müüakse 500g külmutatud pakkidena, milles on 5 umbes 10x20cm taignaplaati. Hästi mugav on kasutada. Sulavad imekiirelt.
Tooteinfo:
http://www.mantinga.lt/index.php?cid=4398
Postita kommentaar