29 aprill, 2009

Pidulik kartulisalat

Abikaasakandidaadil oli aprilli alguses sünnipäev. Sel aastal tuli tal mõte seda kodus pidada. No mis siis ikka. Õnneks ei pidanud ma terve päev üksi köögis rassima, ta ise aitas ka ja tegi paar asja päris üksi valmis. Tema tegi oma maitse järgi kartulisalatit. Kuna mina enam liha ei söö, siis tahtsin endale lihata kartulisalatit teha. Aga mitte sellist tavalist möginat, vaid teistsugust. Ja leidsin ideaalse retsepti. Kuna tegemist oli peoga, siis kasutasin pariisikartuleid, teine kord võib aga tavalisi ahjukartuleid kasutada. Ainukeseks rahakotiröövliks jäävad selles retseptis päikesekuivatatud tomatid ja neid ei vahetaks ma ka millegi vastu :)
Retsepti algallikas pärit SIIT

Kartulisalat päikesekuivatatud tomatitega / kaheteistkümnele (jätkub ka rohkematele)


2kg pariisikartuleid
2 purki konserveeritud rohelisi ube
200g päikesekuivatatud tomateid, nõruta ja kuivata õlist
ohtralt tüümiani
neitsioliivõli
soola

Lase vesi keema ja keeda pariisikartuleid nii kaua, kuni nad on peaaegu pehmed.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Raputa küpsetuspaberiga kaetud panniplaadile veidi õli ning sellele laota ühe kihina kartulid. Puista üle kuivatatud tüümiani ja soolaga. Sega natuke kartuleid, et õli ja tüümian kataks neid igalt küljelt.
Küpseta kartulid kuldpruuniks. Oh, nad nägid nii ilusad välja! :)
Lase neil veidi jahtuda.
Kalla kartulid suurde kaussi.
Nõruta rohelised oad.
Lõika nõrutatud ja õlist kuivatatud päikesekuivatatud tomatid ribadeks.
Tõsta tomatid ja oad kartulitele. Sega õrnalt (sest muidu lähevad oad katki) läbi.
Soovi korral võid veel lisada soola ja tüümiani.
Serveeri soojalt, aga külmalt on samuti hea.

Kommentaare ei ole: