14 aprill, 2009

Kodujuustu-tuunikalasalat

Eilsest võtsin vastu otsuse, et ei söö enam looma- ega linnuliha. Kuid söön edasi mereande ja kalaliha. Ega see mingit väga suurt muutust mu menüüsse ei too. Viimasel ajal olen väga vähe liha söönud. Mõni aeg tagasi sõin üle tüki aja vasikaliha ja kanaliha. Kuid need lihtsalt ei maitse mulle enam ja tundub, et kõhule samuti ei meeldi. Viimase tõuke lihast loobumiseni andis üks väike videolõik, kus nägin kuidas väikseid tibusid mööda renne ja lehtreid ja tont teab mida väntsutati. Neil kõrvetati nokkasid, pritsiti värvi pähe... igati kole pilt ja tegu väikeste tibudega.

Siin siis järjekordne "õhtusalat". See salat sobib mu uue toitumisviisiga väga hästi. Tuunikalast, kodujuustust ja ubadest sain mõnusa valgukoguse.

Kodujuustu-tuunikalasalat / kahele

1 väike purk (185g) tuunikalatükke vees
300g rohelisi aedube
peotäis rediseid
200g kodujuustu
värsket basiilikut
Kaste:
2sl neitsioliivõli
1sl valgeveiniäädikat
1tl muscavado suhkrut
soola-pipart

Kurna tuunikalatükid veest. Kui kasutad tooreid ube - lõika need pooleks auruta või keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Poolita redised. Kastme jaoks sega omavahel oliivõli, veiniäädikas, suhkur, sool-pipar. Sega kõik salatiained kokku ja vala üle kastmega.

Kommentaare ei ole: