
Sain emalt kaasa suvikõrvitsaid. Suvikõrvits on küll üks mu lemmikköögiviljadest. Temast on võimalik nii palju erinevaid roogi teha ja ta valmib väga kiirelt. Tänaseks lõunasöögiks tegin ühe püreesupi.
Inspiratsiooni sain raamatust "Tervis toidust" Vesta Reest.
Suvikõrvitsasupp kukeseentega / neljale
1Ü
1 väiksem suvikõrvits (u. 300g)
2 sibulat
1spl roseepipart
2spl oliivõli
peotäis kukeseeni
kõrvitsaseemneid
100g 0,2% toorjuustu
soola
Haki sibulad väikesteks tükkideks. Kuumuta potis 1spl oliivõli ja passeri sibul koos piprateradega.
Lõika suvikõrvitsad tükkideks, lisa sibulale ja hauta 3-4 minutit.
Lisa 1l vett ja keeda, kuni suvikõrvits on pehme.
Prae pannil kukeseened 1spl õliga.
Lisa seened suvikõrvitsatele.
Püreeri supp saumikseriga ja aseta tasasele tulele.
Lisa pidevalt segades toorjuust.
Sega, kuni supp on ühtlane ja juust on täielikult sulanud.
Lisa maitse järgi soola.
Rösti pannil kõrvitsaseemned, puista serveerimisel supile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar