20 august, 2009

Brokkolihõrgutis

Eile lõunaks tegin üle hulga aja ühe ahjuroa. Sorteerisin ja korrastasin oma raamaturiiuleid ja näppu jäi taas Angeelika Kangi Süües terveks ja kauniks!, Oled see, mida sööd. Seda sirvides tekkis brokoliisu ja kuna selle nädala kalanorm ei ole veel täis, siis saigi valitud see mõnus ja kerge roog. Ahjuroog on minumeelest üldse üks tänuväärne asi. Ahjuvormi saab igasugu asju laduda, mõni kerge kaste, natuke juustu ja ahju.

Gratineeritud koha ja brokoli juustukastmes / neljale

400g kohafileed
soola ja musta pipart
500g brokolit
2spl võid
1 porru
2spl jahu
2dl piima
100g lahjat toorjuustu
0,5dl riivjuustu
soola ja musta pipart
Peale:
0,5dl riivitud parmesani juustu

Keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna ja loputa üle külma veega.
Sulata kastrulis või ja lisa hakitud porru. Kuumuta paar minutit ja lisa jahu. Sega juurde piim ja toorjuust.
Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Lisa juust ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika kalafilee kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta kala ja brokoliõisikud võitatud ahjuvormi. Vala peale juustukaste ja raputa peale riivjuust.
Küpseta 200C ahjus 20 minutit.

Kommentaare ei ole: