25 august, 2009

Maiustan suvikõrvitsaga

Nädalavahetusel sain omale uue raamatu - Vegie Food, frob vegies on the side to the main event. See on täis taimetoite, ainult taimetoite! Kõik paistab nii maitsev :) Raamatus on 5 peatükki - eelroad, supid, salatid, pearoad, kõrvalroad. Nii palju kui seda sirvinud olen, siis on sealt palju-palju asju võtta ja inspiratsiooni põlvini.
Kui kodus vanemate juures käisin, sain sealt ilusad suvikõrvitsad kaasa. Eile tegin ära viimase, kollase suvikõrvitsa. Retsept uuest raamatust. See on mõeldud kõrvalroana ehk lisandina pearoale. Aga mina sõin ainult seda, sest magustoit oli ka ootamas :)

Suvikõrvits piparmündi ja fetaga / kahele

1 suvikõrvits (400g)
1spl oliivõli
70g feta juustu (kõvemat sorti, mida saab pudistada)
1 laim
1tl laimi mahla
1spl extra virgin oliivõli

2spl hakitud piparmünti
soola-pipart

Lõika suvikõrvits kangideks. Kuumuta oliivõli pannil ja prae suvikõrvitsat keskmisel kuumusel 3-4 minutit või kuni tükid on pehmed ja kergelt pruunid. Aseta taldrikule.
Pudista feta üle suvikõrvitsa.
Riivi laimilt koor ning sega see 1tl laimi mahlaga (kes tahab rohkem hapukat maitset, paneb rohkem) ja neitsi oliivõliga. Sega kahvliga läbi.
Kalla kaste üle suvikõrvitsa ning puista peale piparmünt.
Maitsesta soola-pipraga, serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole: