01 september, 2009

Suvikõrvitsa krõpsud / Zucchini fries

Ema saatis mulle ühe hiiglasliku suvikõrvitsa. Plaanisin selleks nädalaks omale õhtusöögid suvikõrvitsast. Otsisin retsepte ja eile katsetasin esimest.
Retsept on pärit WeightWatchers Austraalia kodulehelt. Mulle väga ei meeldi selline mäkerdamine ja solberdamine, aga selle toidu osas olen ma nõus seda veel tegema. See oli ülimaitsev õhtusöök! Need krõbedad leivapuruga kaetud tükid olid nii mõnusad krõmpsud ja seest nii mahlased ja lihtsalt tüümianiga üle raputatud tükid olid ka väga maitsvad. Ma ei oskagi muud öelda, kui et see kõik oli nii ülimaitsev! :)

Suvikõrvitsa krõpsud / kahele
1,5Ü
oliivõli

1tl itaalia maitseainet, kasutasin pizza maitseainet
5tl jahu
1dl kuivatatud leivapuru
400g suvikõrvitsat, lõika kangideks
2 muna
Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata küpsetuspann küpsetuspaberiga ja piserda sellele oliivõli.
Sega väikeses kausis kokku itaalia maitseaine, jahu ja veidi soola. Pane leivapuru teise kaussi.
Kata suvikõrvitsa kang jahuseguga, kasta munasegusse ja siis kata see leivapuruga. Aseta kangid küpsetuspannile.

Tee kõigi kangidega sama moodi.
Minul sai maitseaine segu otsa ja ülejäänud suvikõrvitsa piserdasin lihtsalt õliga üle, raputasin peale veidi soola ja tüümiani.
Küpseta suvikõrvitsat ahjus, keera vahepeal tükid ringi. Küpseta kuni tükid on krõbedad. Minul võttis see umbes 20 minutit aega.
 


My mom sent me a huge zucchini. So i've planed myself meals for the whole week with zucchini. Which i don't mind, because i love it. Yesterday's dinner recipe is from Weight Watchers Australia. You can find english recipe there. What can i say, it was delicious! I will make it again for sure!
I didn't have enough breadcrumbs, so last pieces of zucchini i just spraied with olive oil and sprinkled with some thyme and salt. Yammmy!

1 kommentaar:

KT ütles ...

tegin umbes sama asja pannil. on tõesti hea:)