25 september, 2009

Riisi-pasta supp / Risoni soup



Eelmisel nädalavahetusel käis suurem osa meie perest seenel. Saak oli neil võimas ja nüüdseks on meil keldris mitu-mitu purki marineeritud ja soolatud seeni, nämma! :)
Mõtlesin siis nende näljaste seeneliste peale, kes varsti koju hakkasid tulema ning tegin neile ühe mõnusa soojendava supikese.

See supike algas hoopis teist moodi, kui ta lõpuks välja tuli :) Aga maitsev oli ta igatahes.


Riisi-pasta supp / kuuele 
1,5l vett 
200g riisipastat (riisiterakujulised)
1spl võid
2 sibulat
2 küünt küüslauku
köögiviljapuljongi kuubik või kontsentraat
250g türgi ube
3-4 palli külmutatud spinatit
tüümiani-basiilikut maitsestamiseks
soola
SM Forest Blend maitseainesegu


Sulata või potis, kuumuta selles ribadeks lõigatud sibul ja purustatud küüslauku.
Lisa vesi ning puljongikuubik või kontsentraat.
Lisa riisipasta ja oad veele ning keeda kuni oad on pehmed.
Lisa spinatipallikesed ning kuumuta, kuni need on sulanud.
Maitsesta tüümiani-basiiliku ja SM Forest Blendi ning tiba soolaga.



Risoni soup with string beans / 6 serves
1,5l water
1tbs butter
2 onions, sliced
2 garlic gloves, crushed
200g risoni
1 veggie bouillon cube or concentrate
250g string beans
3-4 balls of frozen spinach
thyme-basil for seasoning
salt and mushroom mix for seasoning


Melt butter in a pot. Add onions and garlic and heat till soft.
Add water and buillon, add risoni and string beans. Heat till beans are soft.
Add spinach balls and heat till they are melted.
Seanson with thyme-basil-mushroom mix and salt.


Kommentaare ei ole: