14 september, 2009

Kaheksas leivategu / 8th bread making

Tegin taas leiba. Ei jäänud väga rahule selle tulemusega. Leivad jäid veidi nätsked ja ei olnud ka nii pitsiliselt õhulised nagu tavaliselt. Tegin seekord sinihallitusjuustu-pirni, kuivatatud puuviljade-amaretto ning kukeseene täidisega leiba. Puuviljaleiva kinkisin ära, seega ei tea, kas ka see jäi nätske, aga need, mis koju jäid, olid mõlemad kleepuvad. Lasin veel juustu-pirni leival 10 minutit kauem ahjus olla, aga sellegi poolest... Teagi, kas põhjus võis olla jahus või milleski muus. Kasutasin sellel korral ühest ökopoest ostetud rukkijahu tavalise Veski-Mati jahu asemel.

I made bread again. I wasn't very happy with the result this time. Bread was sticky inside and they weren't lacy and airy as usually. I made with blue cheese-pear, dried fruits-amaretto and chantarelles. Fruit-amaretto bread was a gift for my boss, I don't know yet, was it sticky too or not. But other two who left home, were both sticky. I kept blue cheese-pear bread extra longer in the oven, but still... I really don't know, what's the reason could be. I used different flour instead of my usual one. Maybe this could be the reason.

Kommentaare ei ole: