14 september, 2009

Paprika ja oa hautis / Bean and capsicum stew

Tundub, et sügis on päriselt käes. Sellised hautised on just pimedate ja jahedate õhtute jaoks loodud. Oliivid andsid sellele mõnusat särtsu. Lisasin sellele ka veidi kala, et valgu ühikuid juurde saada. Aga kes tahab täiesti vegataarset, jäta kala ära ja see maitseb samuti imeliselt.
Retsept veidi muudetud, aga originaal raamatust Vegie Food.

Paprika ja oa hautis / kuuele

200g valgeid ube (konserv)
2spl oliivõli
1 küüslaugu küüs, purustatud
1 punane sibul
2 punast paprikat, kuubikuteks lõigatud
2x400g purustatud tomateid (konservid)
130g tursafileed
200ml kuuma vett
125g Kalamata oliive, ilma kivideta

Kuumuta õli ja prae sibulat ning küüslauku 2-3minutit või kuni sibul on pehme.
Lisa paprika ja kuumuta veel 5 minutit.
Lisa tomatid, kuum vesi ja kala (kui soovid). Hauta tasasel tulel 20 minutit.
Sega juurde oad ja oliivid ning maitsesta soola ja basiilikuga.

Seems like autumn is really there. That kind of stews are just right for dark and cold nights. Olives gave such a great spunk to it. I added a bit fish to it to get more protein. Who wants vegetarian, skip the fish and it will taste amazing anyway.
Recipe is a bit modified, but original is from book Vegie Food.

Bean and capsicum stew / 6 serves
200g white beans (canned)

2tbs olive oil 1 garlic clove, crushed
1 red onion

2 red capsicums, cut into cubes
2x400g crushed tomatoes (tins)

130g codfish
200ml hot water
125g Kalamata olives, pitted

Heat the oil in a saucepan. Cook the garlic and onion over medium heat for 2-3 minutes, or until the onion is soft.
Add the capsicums and cook for a further 5 minutes.

Stir in the tomatoes, hot water and fish (if you wish).
Simmer, covered, for 20 minutes.
Stir in olives, white beans and taste with salt and basil.

Kommentaare ei ole: