28 september, 2009

Mulgipuder ehk Kardula-tangula /Potato-groat porridge

Märgin ära, et sain hakkama :)
Proovisin teha kartuli-tangu putru ilma lihata. Tegin suitsujuustuga ja kui nüüd minu arvamust küsida, siis oli see parem kui lihaga :)
Imehea!
Retseptis koguseid ei ole, kuna tegin kõike nii umbes-täpselt.

Kardula-tangula / kolmele
kartuleid
paar peotäit kruupe
200g lepasuitsu juustu

Pane kruubid eelmisel õhtul likku.
Koori kartulid ja pane kruupidega keema. Kui kartulid pehmed, purusta kartul ja sega juurde suitsujuustu kuubikud.
Lihtne ja maitsev!


This one of the traditional Estonian meals. Usually made with smoked ham. Mine without meat tasted even better! :)


Potato-groat porridge / 3 serves
about three handfuls potatoes
two handfuls groats
200g smoked cheese

Put groats to soak for 24 hours.
Peel potatoes and put with soaked groats to heat. Boil till potatoes are soft.
Crush potatoes (do not use handmixer) and mix cubed cheese to potato mash.
Simple and tasteful!

2 kommentaari:

X by Leina Neima ütles ...

nämm nämmm..kõht läks tühjaks

* ütles ...

Kruup igapäeva toidus võiks palju rohkem olla kõneaineks. Suvel tegin pidulauale kruubisalatit, kuum, kõik ainult sellest rääkisid...ja nüüd olen teinud korduvalt kruubiputru erinevate lihakontidega. Ja külma kartuli lisandiks võtnud. Koos pole proovinud teha. Ja juust on hea mõte. Tänan!!!:)