07 juuli, 2009

Neljas leivategu

Klikates pildil, näeb suuremalt.

Selle nädalaga oli aeg jälle seal maal, et tuli leiba teha. Kuna nädalavahetus oli tantsu ja laulu täis, siis pidin ühe päevaga hakkama saama.
Panin siis reede hommikul enne tööle minekut juuretise käärima ning õhtul kui koju jõudsin, tegin taigna, segasin erinevad maitsed kokku, siis kerkima ja lõpuks ahju. Üheksaks olid leivad ahjust väljas märja rätiku all jahtumas.
Maja oli mõnusat leivalõhna täis ja telekast tuli parajasti Tantsupidu. Väike heldimus tuli peale küll :)
Aga leivateost siis. Kuna jaanipäeval läks kalale
ib veidi nihu, siis tahtsin seda uuesti proovida. Lisaks sellele tahtsin uuesti seemneleiba teha, kuna see on hommikuks väga hea ja toitev ning ilma magusa leivata ei saa me ka hakkama. Magusaks leivaks panin kokku fariinsuhkruga purustatud jõhvikad (toored), kookoshelbed ja tumeda šokolaadi graanulid.
Tulemustest. Seemneleib vastas ootustele, tuli täpselt selline nagu pidi. Kalaleib - tuli parem kui esimesel korral. Minu meelest jäi ta endiselt veidi nätskeks, aga oluliselt parem võrreldes esimese leivaga. Proovin seda ka kolmandat korda teha ning see kord lisan taignale natuke veel jahu juurde. Kolmas - magus leib - tuli ülimaitsev. Ma arvan, et see on mu senise leivateo kõige-kõige lemmikum. Kuna purustatud jõhvikate segu tegi taigna vedelamaks, siis panin sinna ka veidike jahu juurde, kuni "lurts" jälle tagasi tuli. Selle tõttu sai ka vorm jälle natuke liiga täis, aga ülevoolamist ei toimunud :) Tainas sai õige konsistentsiga. Ahjus kerkis küll veidi seeneks, aga kõik oli siiski viisakuse piirides :) Mulle tõesti väga-väga maitses šokolaadiga leib, need tumeda šokolaadi tükid seal... oh.... mul hakkab suu vett jooksma :) Soovitan proovida!

Kommentaare ei ole: