27 mai, 2009

Jätkan nõgesega

Mul jäi nõgesesupi teost nõgeseid üle ja mõtlesin, et proovin ka ühed nõgesekeerud ära. Valisin välja retsepti Nami-Namist, aga mul ei olnud tavalist riivjuustu kodus. Oli ainult Zotti Zottarella 8,5% ja siis mingi kuivatatud parmesanipuru. Kui olin zottarella ja selle kuiva puru kokku seganud, siis oli ilmselge, et see segu oli liiga kuiv. Ühesõnaga keerasin kokku asjad, mis annaks veidi maitset ja et nõgesesegu ei oleks purukuiv.

Nõgesekeerud zottarellaga / 40tk 1tk / 1Ü
120g tooreid nõgeseid
Mantinga pärmi-lehttaigna lehed 500g
40g kuiva parmesani (1pk)
125g 8,5% zottarellat (1pk)
2spl neitsioliivõli
sorts valgeveiniäädikat
määrimiseks muna

Pane lehttaigna plaadid sulama.
Blanšeeri nõgesed ja eemalda varred, lehed haki peeneks.
Riivi zottarella jämeda riiviga, sega juurde kuivatatud parmesan.
Sega kokku hakitud nõgesed ja juustusegu.
Lisa oliivõli ja sorts valgeveiniäädikat (mitte palju, et hapuks ei läheks).
Laota sulanud ja pehmele taignaplaadile nõgesesegu. Pressi lusikaga kokku, et ei pudiseks.
Rulli taignaplaat pikkupidi rulliks.
Lõika rullist 8 u 2cm pikkust rullikest.
Näpi lahtine taignaäär kinni ning aseta ahjuplaadile "õmblus" allapoole.
Pintselda munaseguga üle.
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning küpseta rullikesi 18 minutit või kuni rullikesed on pealt kuldpruunid.

Rullikesed tulid väga armsad pisikesed ampsukad ja meie pere suur tervisliku toidu pelgur degusteeris, andis hinnangu ja kiitis need heaks.

Kommentaare ei ole: