16 märts, 2009

Riisi-köögivilja hautis

Viimasest postitusest on päris pikk paus vahele jäänud. See ei tähenda aga, et ma vahepeal söönud ei oleks ega süüa teinud. Igapäevaselt juhtus esimest ja paar korda ka teist. Kuid midagi postitamisväärset korda ei saatnud. Eelmine nädal oli 5-päevane talvepuhkus. Enamust ajast vedelesime niisama, kuid kolmapäeval käisime Haapsalus Müüriääre Kohvikus. Pilte ei ole näidata, kuid kõik oli nii maitsev ja igal juhul soovitan seal ära käia, kellele veel käimata :) Proovimist väärivad ahjupirukad kui magusad koogid. Salatid ja võileivad peavad jääma järgmist korda ootama.

Tänasest õhtusöögist ka. Ma pole ammu köögiviljahautisi teinud. Mul olid mõned jupid eelmisest nädalast, mis tuli kindlasti ära kasutada ning lisasin veel oma lemmikut - varssellerit.

Riisi-köögivilja hautis / neljale
Aeg: 50 min
Ettevalmistuseks: 20min
Kuumutamiseks: 30min

1spl oliivõli
300g porgandeid, kuubikud
1/2 pead varssellerit, 2cm pikkused jupid
1 porru, viilutatud
1 sibul, jämedalt hakitud
1/2 paprikat (võib ka terve panna, mul rohkem lihtsalt polnud :) )
1 karp šampinjone, neljaks lõigatud
125g pruuni riisi
600ml köögiviljapuljongit (1 kuubik)

Kuumuta potis õli. Lisa sinna hakitud porgandid. Kuumuta paar minutit. Lisa varsseller ja kuumuta veel 5 minutit.
Lisa porru ja sibul, kuumuta korraks läbi.
Lisa paprika ja seened, kuumuta veel 5 minutit aeg-ajalt segades.
Lisa köögivilja segule riis ja sega läbi. Seejärel lisa kuum puljong ning hauta madalal kuumusel 20 minutit aeg-ajalt segades.

Kommentaare ei ole: