30 märts, 2009

Punane liha enam ei sobi

Eile tegin üle tüki aja veiseliha. Polnud ammu liha söönud ja üks mõnus ja lihtne retsept jäi silma, mille otsustasin ära proovida. Eile oli terve päev üks hullumeelne päev ja õhtul olin päevast väsinud ja endiselt veel veidi endast väljas. Tea kas sellest tingituna või siis lihtsalt mulle enam veiseliha ei maitse, aga no ei tulnud väga hea mu meelest. Köögivilja osa on väga maitsev, aga liha ei maitse :) Võib-olla teen järgmine kord kanalihaga seda.
Algne retsept päirt KJ retseptiraamatust, veidi muutsin seda.

Vasikastrooganov apteegitilliga / neljale

4,5 ühikut
Ettevalmistuseks: 25min
Valmimisaeg: 20min

400g lahjat vasikaliha
1 fenkol
200g šampinjone
1 sibul
1 sidrun
2tl oliivõli
soola-pipart
200ml 8% kohvikoort
1 tl suhkurt
200g kirsstomateid
0,5 kimpu peterselli
320g keedetud pruuni riisi

Lõika liha ja apteegitill ribadeks, šampinjonid seibideks ja sibul peenteks kuubikuteks. Riivi sidrunikoor ja pigista mahl välja.
Kuumuta õli, prae liha läbi, tõsta välja, maitsesta soola-pipraga. Hauta sibul klaasjaks, lisa juurde šampinjonid ja apteegitill ning prae 5 minutit. Lisa sidrunimahl, vähese veega segatud kohvikoor ja suhkur ning lase 5 minutit haududa.
Poolita tomatid, haki petersell ja tõsta koos vasikalihaga köögiviljasegu hulka. Maitsesta soola-pipra ja sidrunikoorega. Serveeri koos riisiga.

Kommentaare ei ole: