18 veebruar, 2009

Meloni-kuskussi salat

Salat on mõnus kõhutäis õhtuks. Sellega läheb väga kiirelt ja ei koorma kõhtu. Mina söön tavaliselt kõrvale kääru oma leiba.
Sõin esimest korda elus kuskussi. Mul oli väike eelarvamus selle suhtes. Aga kuna mulle pasta maitseb, siis ei saanud ju kuskuss ka midagi halba olla. :) Ja nii oligi. Väga maitsev ja nii lihtne valmistada. Mida saab üldse mööda panna!? :) Võtad ühe ühiku kuskussi ja sama palju keeva vett, mis on juba maitsestatud. 5 minutiks paisuma ja pärast segad kahvliga läbi, et terad uuesti sõmeraks läheks. Lihtne!
Kuskuss ehk couscous on Põhja-Aafrikas levinud peen nisutang, mida tehakse kõva- ehk durumnisu koorimata teradest. Meil müüdav kuskuss on valmistatud küll durumnisust, kuid tegemist pole purustatud terade, vaid neid imiteeriva pasta ehk jahutootega. (allikas Toidutare.ee)

Kahele
100g kuskussi (2dl), sama palju kuuma vett
1/2 potti salatit
1/4 melonit
125g fetakit
1spl oliivõli
1spl sidrunimahla
1spl pestot
soola
Valmista kuskuss tootja juhiste järgi.
Rebi salat tükkideks. Lõika melon kuubikuteks, pane salatipadjale.
Lõika fetaki kuubikuteks, lisa salatile ja melonile.
Valmista kaste eraldi kausis. Sorts oliivõli ja sidrunimahla, sega kahvliga ühtlaseks, sega juurde pesto. Kalla see kuskussile ning sega läbi.
Sega maitsestatud kuskuss ülejäänud salatiga.

2 kommentaari:

R. ütles ...

Mul oli sama arvamus kuskusist kuni lõpuks ühes restoranis proovisin, ja mulle väga maitseb. Paraku ainus meie peres, teised tahavad ikka kartulit ja riisi :).

Sul on tore blogi, ilusad pildid veel pealekauba :).

Kuutydruk ütles ...

Kuskuss on tõesti mu südame võitnud. Nii lihtne teha ja kõik saab nii kiirelt valmis.
Aitäh, nii tore et Sulle meeldib :)