
Pildil paistab kõik taas kollane. Tegelikult ei olnud see sugugi kollane, pigem pruunikas ja kergelt ka rohekas, kuna lisasin lõpus pestot paar supilusikatäit.
Mis mulle veel eriti meeldis, oli see, et seente maitse oli tugevalt tunda. Tavaliselt on šampinjonid suhteliselt maitsetud. Aga seekord mitte. Ma ei tea, mille tulemusel nende maitse nii esile tuli. Kas lihapuljongist või küüslaugust...?
Retsept pärit Nami-namist, mida natukene muutsin. Jätsin ära valge veini ja spinati. Ja unustasin ära peterselli :)
Seenerisoto / kolmele
250g šampinjone
2spol oliivõli
1 sibul
2 küünt küüslauku
400ml lihapuljongit
2 spl pestot
Viiluta šampinjonid, haki sibul. Purusta küüslauk. Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa seened ja hauta paar minutit. Lisa sibul ja küüslauk. Veidi aja pärast lisa riis ja kuumuta minut aega segades. Lisa kuum lihapuljong. Hauta risotot tasasel tulel kaane all 20 minutit. Aeg-ajalt segades.
Vajadusel lisa veel puljongit. Kontrolli maitset ja kuumuta kuni riis on 'al dente'.
Lisa pesto, keera pliit välja ning lase risotol veel omas kuumuses maitsestuda.
Serveeri parmesani juustuga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar