09 veebruar, 2009

Risoto

Eile tegin esimest korda risoto riisiga risotot. No hoopis teine tera! Varem oli minu arusaam risotost see, et keedan riisi ja lisan sinna siis meelepäraseid köögivilju või liha või mõlemaid korraga. Kasutasin selleks alati neid kiirriisi pakikesi, mis jääb ikkagi suhteliselt sõmer. Aga eilne risoto oli nii mõnusalt kreemine! Ülihea! Ma ei tee enam kunagi risotot tavalise riisiga, mitte kunagi!
Pildil paistab kõik taas kollane. Tegelikult ei olnud see sugugi kollane, pigem pruunikas ja kergelt ka rohekas, kuna lisasin lõpus pestot paar supilusikatäit.
Mis mulle veel eriti meeldis, oli see, et seente maitse oli tugevalt tunda. Tavaliselt on šampinjonid suhteliselt maitsetud. Aga seekord mitte. Ma ei tea, mille tulemusel nende maitse nii esile tuli. Kas lihapuljongist või küüslaugust...?
Retsept pärit Nami-namist, mida natukene muutsin. Jätsin ära valge veini ja spinati. Ja unustasin ära peterselli :)

Seenerisoto / kolmele
250g šampinjone
2spol oliivõli
1 sibul
2 küünt küüslauku
400ml lihapuljongit
2 spl pestot

Viiluta šampinjonid, haki sibul. Purusta küüslauk. Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa seened ja hauta paar minutit. Lisa sibul ja küüslauk. Veidi aja pärast lisa riis ja kuumuta minut aega segades. Lisa kuum lihapuljong. Hauta risotot tasasel tulel kaane all 20 minutit. Aeg-ajalt segades.
Vajadusel lisa veel puljongit.
Kontrolli maitset ja kuumuta kuni riis on 'al dente'.
Lisa pesto, keera pliit välja ning lase risotol veel omas kuumuses maitsestuda.
Serveeri parmesani juustuga.

Kommentaare ei ole: