25 veebruar, 2009

Kuskussi lainel

Eelmisel nädalal avastasin enda jaoks kuskussi. Kõige suurem võlu selle juures on loomulikult valmistamise lihtsus. Ja maitseb ta ka väga hästi :)
Sel nädalal proovisin ühte retsepti veebruari Oma Maitsest. Mõned üksikud muudatused, põhimõtteliselt aga üks-ühele.

Vähisabakuskuss / kahele
185g vähisabasid
1 sidruni mahl ja riivitud koor
1 purustatud küüslauguküüs
1spl oliivõli
100g kuskussi
1,5dl vett
1 väiksem suvikõrvits
koriandrit
soola-pipart

Pane vesi keema. Tõsta vähisabad riivitud sidrunikoore ja 1 sidruni mahlaga kaussi. Lisa küüslauk ja 1spl õli. Sega korralikult ning lase maitsestuda. Vala kuskussile soolaga maitsestatud keev vesi ja jäta 10 minutiks paisuma.
Kuumuta pann, lisa sorts vähisabamarinaadi ning hauta selles suvikõrvitsaid. Tõsta suvikõrvitsad taldrikule. Lisa samale pannile vähisabad koos marinaadiga ja prae 1 minut. Tõsta vähisabad pannilt.
Sega kuskuss kahvliga õhuliseks, kalla potti ning lisa suvikõrvits, koriander, sool-pipar ja viimasena vähisabad. Sega õrnalt läbi.

Retseptis oli kasutatud hiidkrevette ja lisatud paprikapulbrit. Need jätsin ära ja õli kasutasin ka vähem. Mulle maitses väga ja mis kõige olulisem, mu Muskale maitses ka! :) Seni ei ole ta väga mu kokakunsti vastu austust üles näidanud. Talle meeldib, kui oleks rohkem liha ja liha ka ikka rohkem. Aga nagu ta eile väitis, see roog talle tõesti maitses. See sidrunimaitse, kuskuss ja vähisabad samuti :) Superluks! Igatahes sai retsepti juurde tehtud suurelt märge "Muskale maitses!".

Kommentaare ei ole: