Mõtlesin, et kui arbuus ja feta kokku sobivad, siis sobib melon ja feta ka kokku. Väga mõnus suutäis õhtusöögiks kui midagi rasket ei soovi. Sõin kõrvale ka leiba.
Mind hakkas aga huvitama, mis vahe on 'fetal' ja 'fetakil'. Feta kohta on seletusi küll. Feta on kitse- või lambapiimast tehtud juust, hoitakse soolvees või oliivõlis. Seda tehakse pehmest kuni poolkõvani. Aga fetaki kohta ei midagi... Kas fetaki on lihtsalt ühe tootja väljamõeldud nimi oma tootele?
Meloni-fetakisalat / kahele
lehtsalatit
250g fetakit
1/4 melonit
musti oliive
2spl röstitud sibulahelbeid
tilli
Mulle toores sibul ei maitse ja tundub, et mu kehale see ka ei sobi. Pliit oli kinni ja ei saanud seedermänni seemneid röstida, seega puistasin peale röstitud sibulahelbeid. Mõnus krõmpsuv!
10 veebruar, 2009
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
1 kommentaar:
ma arvan, et see fetaki on vale-feta. sest enamasti on fetaki toodetud, kas taanis või saksamaal. konsistents ka hoopis teine - feta on ikka palju tahkem kui fetaki. fetat võimalik ka murendada, fetaki puhul seda küll võimalik teha ei ole. a võibolla on mul ka vale pilt praegu silme ees :)
Postita kommentaar