08 juuni, 2009

Suvikõrvitsalasanje

Nädalavahetusel käisin vanematekodus ja proovisin sealses ahjus ka leivateo ära. Tuli välja küll, aga sellest järgmises postituses.
Kaalulangetamine liigub mul VÄGA visalt. Kaalugraafik jookseb väga ühtlaselt, üks nädal pluss, teine nädal miinus, siis jälle pluss ja siis taas miinus... Jätkuvat miinust pole :( Märtsi lõpuga saabus küll uus motivatsioon end käsile võtta, aga siiski on mul nii raske magusale "ei" öelda. Õnneks suviste ilmadega on liikumist siiski rohkem ja loodan kaalu siiski liikuma saada. Lihast loobumine ei tulnud küll kaalulangetamisega seoses, kuid ehk aitab see sellele sellegi poolest kaasa.
Eelmisel nädalal sattusin peale ühele Kaalujälgijate välja antud raamatule Tervislikud naudingud. Seal on huvitavaid retsepte, mis toovad kindlasti ka vaheldust. Tänase õhtusöögi algallikas on pärit just sellest raamatust. Retsept vastavalt mugavusele siiski muudetud.

Suvikõrvitasalasanje / neljale
Ettevalmistuseks: 10min
Ahjus: 20min
1 suvikõrvits
400ml rasvatut piima
2spl maisitärklist
5 lasanjeplaati
3 viilu Saaremaa light viilutatud juustu
soola-pipart
SM Forest Blendi

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pese suvikõrvits ja lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta piim ja sega juurde maisitärklis. Lase keema tõusta.
Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta ahjuvormi kordamööda kihiti: kiht kastet, kata see 1 1/2 lasanjeplaadiga ja kiht suvikõrvitsat, puista peale SM Forest Blendi. Korda sama ja lõpeta valge kastmega.
Tõsta peale Saaremaa juustu viilud.
Küpseta ahjus 20 min.

1 kommentaar:

Ti:a ütles ...

tere, sooviksin teie kontak emaili.
palun seda aadressil tiia@blogileht.ee