19 september, 2008

Valge õhtusöök

Juba mõnda aega oli mul lillkapsa isu. Midagi konkreetset plaanis polnud ja seega ei varunud spetsiaalselt midagi. Esmaspäevasest kokkamisest jäi järele tükike juursellerit, lahja mozzarella oli ka mõeldud mõneks õhtuseks salatiks ja siis lillkapsas, mis ootas, et temast midagi mõnusat valmiks.
Vaja läheb:
1 keskmine lillkapsapea
100g juursellerit
250g mozzarellat (zotarella 10%)
1/2 köögiviljapuljongi kuubikut
1/2 pakki kartulipudru pulbrit
õli, riivsaia
Pane lillkapsas köögiviljakuubikuga keema. Keeda 5 minutit, kurna. Jäta natuke vedelikku järele ning tee sellega poolest pakist kartulipudru pulbrist puder. Haki juurseller peenikesteks kuubikuteks. Kata ahjuvorm õhukese õlikihiga (minul on selleks spreipudel) ning puista üle riivsaiaga. Tõsta vormi põhja kartulipuder. Sinna peale kalla keedetud lillkapsas, puista üle juurselleri kuubikutega ning lõpetuseks kata õhukeste mozzarellaviiludega. Pane vorm eelkuumutatud ahju ja küpseta 10-15minutit 150C juures.
3-4 portsjonit, 6 punkti

Kommentaare ei ole: