22 september, 2008

Sibulapirukad

20tk / 3punkti 1 tükk
Pühapäev oli üks väga tegus päev. Enamus päevast möödus mu õmblustuba koristades ja sinna mingi süsteemi loomisega. Õhtul tegime ühe pika jalutuskäigu. Peale sellist sahmimist ja rahmeldamist tundsin, et vajan midagi head. Pirukat ja valget veini.
Vaja läheb:
500g pärmilehttaignat
2 sibulat
50g sinihallitusjuustu
õli praadimiseks
muna määrimiseks
seesamiseemneid

Haki sibul peeneks ning kuumuta kuni sibul on klaasjas. Võta asja rahulikult, kui üritad sibulat tagant kiirustada, siis ta ei kavatsegi valmis saada. Ära lisa soola, kuna sinihallitusjuust on piisavalt soolane.
Lõika taignast parajad ristkülikud, tõsta taignale üks teelusikatäis sibulat, tükike sinihallitusjuustu ning vajuta ääred kahvliga kinni. Määri pirukad pealt munaga ning raputa peale seesamiseemneid.
Küpseta pirukaid 180C juures 10-15 minutit.
Lase natuke jahtuda ning seejärel naudi klaasi valge jahutatud veiniga.

1 kommentaar:

qsti ütles ...

Nii isuäratavad pirukad!