24 september, 2008

Suvikõrvitsa muhedik

Olgu kiidetud emad ja nende aiamaad!
Paar nädalat tagasi käisin kodumail ja nagu emadele kombeks, panevad nad alati midagi kodust kaasa. Mina sõitsin koju täiesti orgaaniliste-mahe aed- ja juurviljadega. Kott porknaid, punaseid peete ja paar suurt ja kollast suvikõrvitsat.
No ja mina tegin oma mahedatest suvikõrvitsatest muhedat suppi.

3 portsjoni / 4,5punkti ports
1 suur suvikõrvits (või kaks väikest) umbes 1kg jagu
1 karp sulatatud juustu 12% (võib olla maitsestatud või naturaalne, minul oli Merevaik Extra Light lõhe-kreveti)
1/2 köögivilja puljongikuubikut või maitse järgi soola
1L kuuma vett
165g lõhe omas mahlas (konserv Kink Oskar, Wild Alaskan Salmon)
1spl kõrvitsaseemneid (lisa selle eest 1,5p)

Haki suvikõrvits ning pane potti (ilma õlita). Kuumuta, kuni suvikõrvitsast hakkab vedelikku eralduma ning hauta veidi "omas mahlas".
Lisa kuum vesi ning keeda keskmisel kuumusel, kuni suvikõrvits on pehme.
Eemalda pliidilt ning püreesta.
Tõsta pott taas pliidile ning sega hulka sulatatud juust. Sega kuni juust on täielikult sulanud.
Haki lõhe veidi peenemateks tükkideks ning sega supi hulka.
Serveerimisel võid peale puistata kõrvitsaseemneid, kuid ära unusta selle eest punkte juurde arvestamast.

Kommentaare ei ole: