02 oktoober, 2009

Seenesupp raviolidega / Mushroom and ravioli soup


See on taas üks ülimaitsev supp Vegie Food raamatust. Mul on juba mõnda aega üks poolik pudel punast veini riiulil vedelenud. Niisama ei taha seda juua, sest ei ole enam punase veini soolikat vist ja teiseks, ta on seal juba TÕESTI kaua vedelenud. Kui sealt selle ühe klaasi võtsin, siis oli veel enam-vähem joodav :) Aga toidu sisse kõlbab see vein küll ja mõnda aega olen otsinud retsepti, kus võiks punast veini kasutada. Lihatoitudega pole nagu eriti probleemi, sobib panna küll, aga taimetoitudega pole veel katsetanud. Selle supiga aga sobis sorts punast veini imehästi!

Seenesupp raviolidega / kolmele
1 karp portobello seeni (ma ei tea kui palju seal neid on)
2spl oliivõli
2 sibulat
1 küüs küüslauku
u 1l köögivilja puljongit
sorts punast veini (u. 30ml)
1spl Worcesteri kastet
120g kuivatatud juustu raviolisid (või 200g värskeid tortellinisid)
riivitud parmesani serveerimiseks

Kuumuta potis õli ja prae seal viilutatud sibulaid ja küüslauku, kuni nad on kergelt pehmed.
Lisa seened ning kuumuta veel veidi.
Vahepeal kuumuta vesi ning kalla see potti seentele ning lisa puljongi kontsentraat, Worcesteri kaste ja vein. Lisa raviolid ja keeda kuni nad on pehmed.
Maitsesta supp soola-pipraga ja serveeri riivitud parmesaniga.


This is another delicious soup from Vegie Food. I've had this opened bottle of red wine on the shelf for a some time. I'm not that into red wine anymore to just drink that and secondly, it has been there really for SOME time already. When i took this first glas from it, it was quite OK, but i didn't have a heart to just pour it down the sink. So i was looking for a recipe, where i could use red wine. Cooking with meat, there's plenty of ways, how to use red wine, but in vegetarian dishes i haven't used it before. But it was absolutely delicious in this soup!

Mushroom and ravioli soup / 3 serves
2tbs olive oil
250g portobello mushrooms
2 onions, sliced
1 garlic glove, sliced
about 1l water
vegetable stock concentrate
2tbs red wine
2tbs Worceshire sauce
120g dry ravioli or tortellini (or 200g fresh cheese ravioli or tortellini)
shaved parmesan to garnish


Heat the oil in large pot. Add onions and garlic, heat a bit.
Add mushrooms and heat some more.

Meanwhile heat water and pour on to mushroom mixture. Add stock concentrate, Worcestershire sauce and red wine.
Add tortellini or ravioli and boil, till they are al dente.
Season soup with salt and pepper and serve topped with shaved parmesan.


6 kommentaari:

X by Leina Neima ütles ...

oh, kui nüüd külm seeni pole ära võnud, peaks proovima...

Kuutydruk ütles ...

I really recommend it :)
It was just SUPER tasty.

Mina kasutasin just portobello seeni sest neil on rohkem maitset kui shampinjonidel. Metsaseentega oleks ka päris huvitav kindlasti.

ingermaaike ütles ...

How delicious!

Ravenhill ütles ...

this looks so delicious!
~Emily xx

Maarja ütles ...

ma proovin metsaseentega selle järgi kui meil nüüd üks suurem laps koju tuleb.

Chichiboulie ütles ...

oh this looks delish!