06 jaanuar, 2009

Feta juustu pirukad

Mulle meeldib väga feta juust ja mulle meeldib väga tüümian.
Tahtsin midagi mõnusat ja kiirelt valmivat üheks filmiõhtuks. Sain idee Toidutarest piruka retseptide hulgast. Muutsin veidi originaalretsepti, kuna ei armasta oliive ja pune ei anna minu meelest nii mõnusat maitset.

Väikesed feta juustu pirukad
Valmistusaeg:
15 minutit ettevalmistuseks
15-20 minutit ahjus

500g lehttaigna plaate
150g feta juustu
2tl kappareid
2 tomatit
2dl riivjuustu
määrimiseks muna
tüümiani
Laota taignaplaadid sulama.
Vajuta feta kahvliga peeneks. Tükelda tomatid ja kapparid väikesteks kuubikuteks. Sega feta ja riivjuustuga.
Lõika taignaplaatidest väikesed ristkülikud. Lõika iga tüki servast kaks riba, niiet taignatükist saaks ruut.
Tõsta iga taignaruudu peale kuhjake täidist, riputa peale tüümiani ning pane peale kaks tainariba risti üle taignaruudu. Vajuta ribade otsad kinni.
Pintselda pirukad lahtiklopitud munaga üle.
Küpseta ahjus 200C 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole: