07 jaanuar, 2009

Kreemjas herne-piparmündi püreesupp

Minu jaoks üks üllatuslik kooslus. Herned ja piparmünt ja kala. Idee Stockmanni kokkadelt.

4 portsjoni / 5 punkti
Valmistusaeg:
10min ettevalmistuseks
20 min keetmiseks

(500g lõhefileed) 200g lõhekornserv omas mahlas
400g külmutatud herneid
50g võid või 2 spl õli
2 sibulat
150ml kuiva valget veini
300ml vett
150ml kohvikoort 10%
peotäis hakitud piparmündi lehti
(2spl oliivõli (mitte extra virgin) poole sidruni mahl)

Kuumuta potis õli või sulata või, lisa herned ja hakitud sibul ja kuumuta mõni minut. Lisa valge vein ja hauta. Lisa sool, kalla peale vesi ja keeda kuni herned on pehmed. Püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemjaks massiks. Lisa piparmünt.
Mina läksin lihtsamat teed pidi ja murendasin kahvliga lõhekonservi ning segasin püreele. Proovisin ka originaalvarianti. Mulle väga ei meeldi kala koos sidruniga, seega olen jäänud konservi juurde, rasvavaesem ka.
(Originaal: Lõika lõhe neljaks tükiks, hõõru oliivõli ja soolaga ja prae seni, kuni kala pruunistub. Pigista lõhele sidrunimahla, raputa peale viie piprasegu ja küpseta veel 190C kraadi juures kuni 6 minutit.)
Lisa herne-piparmündimassile koor ja serveeri lõhega.

1 kommentaar: