Teisipäeval sai plaani võetud kelgutamine. Kuna kolmapäevaks lubas suurt sula, siis oligi viimane aeg see asi ette võtta. Kes teab, kas sel aastal enam saabki.
Plaan oli selline, et peale tööd kappan kähku koju, küpsetan kiirelt ühe koogi, siis kelgutama ning pärast kelgutamist sööme kooki jäätise või vaniljekastmega.
Läks aga natuke teisiti.
Peale tööd kappasin kähku koju, küpsetasin kiirelt koogi, kelgutasime ning pärast kelgutamist ei järgnenud plaanipärast koogisöömist. Kõigil oli toss nii väljas, et ei jaksanud liigutadagi. Mis siis ikka. Võtsin koogi järgmisel päeval tööle kaasa. Terve päev otsa lõhnas mul siin kapi peal, nii jõuluselt ja nii magusalt. Pealelõunal sai siis kook lahti lõigatud ja mõnusa vürtsika musta teega alla loputatud. Jäätist ega vaniljekastet meil ei olnud, aga kook oli ka nendeta maitsev. Isegi nii maitsev, et pilt jäi tegemata. On üks pisike pildike retsepti algallikast. Kuna kook sai imekähku valmis ja oli imelihtne teha, läheb see kordamisele. Ja siis juba korralikult - jäätisega ja pildistamisega.
16tk / 2 punkti
Aeg: 18 min ettevalmistuseks + 25 min ahjus
Suhkruvaba dieet-koola lisab vähekalorilist mahlasust ja magusust sellele imemaitsvale koogile. Ideaalne kuuma siidriga.
1 sprei õli
85g jahu
110g täistera jahu
2tl küpsetuspulbrit
1/2tl soodat
1/2tl kaneeli
1/4tl riivitud muskaatpähklit
1/4tl soola
1 suur lahtiklopitud muna
30g õli
7spl pruuni suhkrut
450ml suhkruta konservpirne
60g dieetkoolat
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 22cm läbimõõduga kandiline koogivorm õlispreiga.
Sega jahud, küpsetuspulber, sooda, kaneel, muskaatpähkel ja sool keskmisse kaussi. Sega muna, õli ja pruun suhkur suurde kaussi. Lõpuks haki pirnid ja lisa munasegule. Sega juurde koola.
Sega jahusegu munasegule, ära klopi.
Kalla taigen vormi ja küpseta 25min või kuni koogi keskele torgatud hambaork ei jää enam taignaseks.
Lõika 16 tükiks ja serveeri soojalt.
Minul momendil pruuni suhkrut ei olnud, selle asemel panin fariinsuhkrut. Suhkruta konservpirne ei õnnestunud mul ka leida mõistliku hinna eest. Seega ostsin tavalisi pirne. Jätsin nad veidikeseks seisma, et nad pehmemaks läheks.
Pirne panin rohkem kui retseptis ette nähtud. Kook tuli väga mahlane ja mõnus. Arvan, et fariinsuhkur tekitaski koos kaneeliga selle piparkoogi lõhna.
Igal juhul läheb kook taastegemisse! :)
27 november, 2008
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar