Pasta carbonara on klassikaline Itaalia pasta peekoni, muna ja parmesani juustuga, mis on parim pikkade peenikeste pastasortidega.
Siin armastatud koorene pastakaste hoopis lahjem, kuid maitseb nagu tavaliselt.
4 portsjoni / 6 punkti
Retsept pärit Kanada Kaalujälgijate webilehe uudiskirjast.
225g pastat, spagette või fettucinit
2tl õli, näiteks oliivõli
1 sibul, peeneks hakitud
125g šampinjone, viilutatud
200g toorjuustu, küüslaulu-ürtidega
2 keskmist muna
150ml piima
1/2 peotäit ürte (1tl värskeid või kuivatatud)
25g parmesani
50g herneid (konserv või värskeid või sügavkülmutatud)
soola, pipart
3 suurt lehte basiilikut garneerimiseks
Keeda pasta vastavalt pakendi juhendile
Kuumuta õli, lisa sibul ja seened ning kuumuta 5 minutit.
Sega toorjuust munaga, lisa piim, ürdid ning 2/3 parmesanist. Maitsesta soola-pipraga.
Kurna pasta, jäta 2 spl keeduvett alles. Kalla vesi ja pasta tagasi potti. Kalla munasegu pasta juurde ning kuumuta 2-3 minutit pidevalt segades, kuni kaste kergelt pakseneb. Sega juurde sibul, seened ja herned ning kuumuta veel 2 minutit.
Enne serveerimist puista peale ülejäänud parmesan, garneeri basiilikuga.
Tipp:
Kui tahate kiirelt, osta värsket pastat, mis vajab ainult paar minutit keetmist.
02 oktoober, 2008
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
1 kommentaar:
I don't know what this but it looks FABULOUS!!
Postita kommentaar