22 oktoober, 2008

Valged oad krõbeda leivakoorikuga

Tänane roog pärit Kanada Kaalujälgijate uudiskirjast.
See itaaliapärane pajaroog on kaetud tugevamaitselise Parmesaniga, riivleiva ja krõbedate metsapähklitega. Ülimaitsev! Minu uus lemmik on riivleib :) Natuke lisasin ka SantaMaria Fores Blend maitsesegu.
3 portsjoni / 3 punkti
Valmistusaeg: 30 minutit
2tl oliivõli
1 keskmine porru, hakitud
1 küüslaugu küüs
1 keskmine pea hiinakapsast
125ml kana- või köögivilja puljongit
450ml valgeid ube, kurnatud ja loputatud
pipart, rosmariini
60ml riivitud Parmesani
125ml riivleiba, jämedamat

Eelkuumuta ahi 190 kraadini.
Kuumuta õli potis. Lisa porru ja küüslauk, kuumuta kuni porru on läbipaistev, umbes 5 minutit. Lisa hiinakapsas, kuumuta kuni see on pehme, umbes 1 minut. Sega juurde puljong. Kata pott kaanega ning lase haududa umbes 3 minutit. Aeg-ajalt sega.
Lisa oad, pipar ja rosmariin.
Tõsta köögiviljasegu ahjuvormi. Sega juust, riivleib ja pähklid väikeses kausis. Puista üle köögiviljasegu.
Küpseta ahjus kuni leib on kergelt pruunikas. Umbes 15 minutit.

2 kommentaari:

Eva ütles ...

Huvitav roog! Kas leiva riivisid ise või on miski taoline valmistoode poes saadaval?

Kuutydruk ütles ...

Valmis riivleib on täiesti poes saadaval. Tootjat ei mäleta, aga võis olla Veski Mati