02 oktoober, 2008

Vegetaarne pasta carbonara

Pasta carbonara on klassikaline Itaalia pasta peekoni, muna ja parmesani juustuga, mis on parim pikkade peenikeste pastasortidega.
Siin armastatud koorene pastakaste hoopis lahjem, kuid maitseb nagu tavaliselt.

4 portsjoni / 6 punkti
Retsept pärit Kanada Kaalujälgijate webilehe uudiskirjast.
225g pastat, spagette või fettucinit
2tl õli, näiteks oliivõli
1 sibul, peeneks hakitud
125g šampinjone, viilutatud
200g toorjuustu, küüslaulu-ürtidega
2 keskmist muna
150ml piima
1/2 peotäit ürte (1tl värskeid või kuivatatud)
25g parmesani
50g herneid (konserv või värskeid või sügavkülmutatud)
soola, pipart
3 suurt lehte basiilikut garneerimiseks

Keeda pasta vastavalt pakendi juhendile
Kuumuta õli, lisa sibul ja seened ning kuumuta 5 minutit.
Sega toorjuust munaga, lisa piim, ürdid ning 2/3 parmesanist. Maitsesta soola-pipraga.
Kurna pasta, jäta 2 spl keeduvett alles. Kalla vesi ja pasta tagasi potti. Kalla munasegu pasta juurde ning kuumuta 2-3 minutit pidevalt segades, kuni kaste kergelt pakseneb. Sega juurde sibul, seened ja herned ning kuumuta veel 2 minutit.
Enne serveerimist puista peale ülejäänud parmesan, garneeri basiilikuga.
Tipp:
Kui tahate kiirelt, osta värsket pastat, mis vajab ainult paar minutit keetmist.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

I don't know what this but it looks FABULOUS!!