05 november, 2009

Riis ja sibul / Rice and onions



Kas te teate kui hea asi on sibulamoos? Mina tean :) Eelmisel talvel ostsin Olde Hansa sibulamoosi ja see oli lihtsalt taevalik!!! Kuna ma ise nii kannatlik ei ole, et päris seda sama moosi keetma hakata, siis leppisin kiirvariandiga.

Sibulamoos riisiga / kahele
2 suurt sibulat
balsamäädikat (3-4spl)
oliivõli
ingveri pulbrit
kaneeli
4spl pruuni suhkrut

Kuumuta madalal kuumusel õli ning lisa hakitud sibul. Kuumuta tasasel kuumusel kuni sibul on klaasjas.
Lisa balsamäädikas, pruun suhkur ning maitseained.
Kuumuta seni, kuni vesi on aurustunud ning mass hakkab kertelt karamellistuma. Umbes 20-30 minutit.
Keeda riisi ning serveeri sibulamoosiga.

Do you know, how good is onion jam? I know! I bought it last winter from our local medieval shop. This tastes like heaven! It suppose to be on heat over 6 hours, if you do it right. I don't have such patience and I settle with my quick method :)
 

Onion jam with rice / 2 serves
2 big onions
Balsamic vinegar (about 3-4 tbs)
olive oil
1/2 tsp ginger powder
1/2 tsp cinnamon powder
4 tbs brown sugar


Heat the oil on low heat and heat onions till they are tender.

Add balsamic vinegar, brown sugar, ginger and cinnamon powder.
Mix and on low heat continue till the mixture is starting to caramelize, about 20-30 minutes.
Cook the rice and serve with onion jam.

2 kommentaari:

leoola ütles ...

Ja kas sa tead, kui hea on isetehtud leib sibulamoos+sinihallitusjuustu ja natukese parmesani tükkidega :)
pole jõudnud veel blogisse postitada, aga minu esimene leib tuli nii ja oli väga hea

Ellis ütles ...

Ahhh tahan! :D Pole eriline sibulasõber, aga seda tahan! :D