20 november, 2008

Peedi-tatrahautis

Tatar ei kuulu minu lemmikute hulka. Söön siis, kui midagi muud ei ole. Tatrapoti ääres nälga ei jää :) Aga tatar ju kasulik ja seedimisele hea. Oktoobri-novembri Rimi kliendiväljaanne Toit&Trend sisaldab igasugu häid retsepte, nõuandeid ja taaskasutusideid. Esmaspäeval nädalamenüüd kokku pannes lehitsesin sedagi ajakirja ning silma hakkas see lihtne ja odav retsept. Mõtlesin, et proovin, kas tatar saab mulle kuidagi maitsvamaks.
4 portsjoni/8p
Valmistusaeg 20 minutit + 30 minutit ahjus
400g hakkliha
500g peeti
2dl tatratangu
1 sibul
2 küüslauguküünt
400g hapukoort
1tl kuivatatud tüümiani
1,5tl soola
musta pipart
Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on pehmed. Jahuta külmas vees, koori ja riivi.
Roa võid valmistada ka valmis keedetud peetidest. Keeda pestud tatratange soolaga maitsestatud rohkes vees 10-15 minutit, seejärel nõruta. Pruunista pannil hakkliha. Koori ning haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja kuumuta läbi. Sega kõik ained suures kausis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta võiga määritud ahjuvormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 45-50 minutit.
Mina puistasin vormi üle riivleivaga, et tekiks mõnus koorik. Samuti ei jaksanud nii kaua oodata ning lasin ahjus olla umbes 30 minutit.
Katse tulemus: leidsin mooduse, kuidas tatar mulle täiesti maitseb. Arvan, et trikk on tüümianis, mis on tatra maitsest üle.

Kommentaare ei ole: