
4 portsjoni/8p
Valmistusaeg 20 minutit + 30 minutit ahjus
400g hakkliha
500g peeti
2dl tatratangu
1 sibul
2 küüslauguküünt
400g hapukoort
1tl kuivatatud tüümiani
1,5tl soola
musta pipart
Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on pehmed. Jahuta külmas vees, koori ja riivi.
Roa võid valmistada ka valmis keedetud peetidest. Keeda pestud tatratange soolaga maitsestatud rohkes vees 10-15 minutit, seejärel nõruta. Pruunista pannil hakkliha. Koori ning haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja kuumuta läbi. Sega kõik ained suures kausis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta võiga määritud ahjuvormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 45-50 minutit.
Mina puistasin vormi üle riivleivaga, et tekiks mõnus koorik. Samuti ei jaksanud nii kaua oodata ning lasin ahjus olla umbes 30 minutit.
Katse tulemus: leidsin mooduse, kuidas tatar mulle täiesti maitseb. Arvan, et trikk on tüümianis, mis on tatra maitsest üle.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar