12 juuni, 2011

Külm õhtusöök - Kalatarretis

Ilusa väljanägemisega ja lihtne valmistada. Sobib kergeks õhtueineks.

Tomatišarlott / kuuele-kaheksale
3 keskmist tomatit
6sl želatiini
2sl sidrunimahla + 0,75ml vett
400g kuumsuitsukala (nt heiki)
4dl hapukoort
200g kodujuustu
2dl vahukoort
1 pott basiilikut
soola-pipart

Pane želatiin vee ja sidrunimahla segusse paisuma. Kata ümmargune kauss seest toidukilega.
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ning vooderda nendega kausi põhi ja servad.
Haki puhastatud suitsukala.
Sega kokku hapukoor, kodujuust ja kala. Lisa vahustatud koor, maitsesta soola-pipraga ja hakitud basiilikuga.
Sulata želatiin kuumaveevannil ning lase natuke jahtuda.
Lisa täidisele samal ajal segades.
Kalla mass tomatitega vooderdatud kaussi nin lase vähemalt neli tundi külmas seista.
Kummuta sobiva suurusega vaagnale ja eemalda kile ja kaunista basiilikuga.

Kes soovib, võib veel lisada ühe hakitud porru. Ning kellele maitseb majonees, võib poole hapukoorest asendada 200ml majoneesiga.
NB! Vaata kindlasti želatiini pakendilt, millise koguse peale kui palju vaja. Minul tuli 6sl natuke liiga kõva.

Väga maitsev oli ja teen kindlasti veel, kuid tõenäoliselt järgmine kord jätan vahukoore ära ja üritan lahjema variandi teha.

Kommentaare ei ole: