18 november, 2009

Köögivilja püreesupp seentega / Veggie cream soup with bit of mushrooms


See on üks laisa inimese supp :)
Mul oli juhtumisi eelmisest päevast köögiviljasupp järel. Tavaline kapsas-porgand-kartul. Ostsin poest juurde keedetud kaalikat (ma räägin et laisa inimese supp). Lõikasin kaalika eilse päeva supi sisse ja kuumutasin peaaegu keemiseni. Vett lisasin ka veidi ning lasin saumikseriga püreeks.
Pannile panin pruunid šampinjonid ilma õlita. Kuumutasin kuni hakkasid vett välja ajama, lisasin maitseks rosé pipart ja tüümiani.
Serveeri suppi seeneseguga ning röstleivaga.

This is a lazy-person soup :)
I had a laftover veggie soup from yesterday. Just some cabbage, carrots and potatoes. I bought boiled turnips (I said it's a lazy person soup). Cut turnips smaller and mixed with the rest of the soup. Heated till boiling, added some hot water and crushed with hand mixer.
Heat the pan without oil and cut brown muchrooms onto pan and heat till they become wet. Add some rosé pepper and thyme.
Serve soup with muchroom mix and toasted bread.

12 november, 2009

Pasta vähisabadega / Fettuccine with crabs

Pasta on igati tänuväärne leiutis. Kiirelt valmis, toitev ja võimalusi on tohutult.
Mul tekkis aga vähisabade isu ja kuna sabad maksid päris kena kopika, siis ülejäänud ainetega tuli veidi improviseerida :) Tulemus oli väga maitsev!
Ma ei ole väga osav retsepti koguste märkimisega, kui ilma kokaraamatuta kokkan. Ehk annate andeks need umbmäärased soovitused :)

Lintpasta vähisabadega / kolmele
Kolm peotäit lintpastat (pigistasin nad enne potti panekut käte vahel katki)
200g vähisabasid
4 kuubikut külmutatud spinatit
suurem sorts valgeveiniäädikat
natuke väiksem sorts Worcestershire kastet
1 purk konserveeritud rohelisi ube
1 sibul ja 1 küüs küüslauku
2spl oliivõli

Keeda pasta vastavalt pakendi juhendile pehmeks. Aga mitte päris al dente, natuke vähem.
Haki sibul ja viiluta küüslauk. Kuumuta potis õli ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks.
Lisa sorts vett ja valgeveiniäädikas, Worcestershire kaste ning vähisabad. Kuumuta edasi.
Kurna pasta ning lisa potti sibula ja vähisabade hulka.
Lisa spinat ning kuumuta kuni need on sulanud.
Serveeri kohe.

05 november, 2009

Riis ja sibul / Rice and onions



Kas te teate kui hea asi on sibulamoos? Mina tean :) Eelmisel talvel ostsin Olde Hansa sibulamoosi ja see oli lihtsalt taevalik!!! Kuna ma ise nii kannatlik ei ole, et päris seda sama moosi keetma hakata, siis leppisin kiirvariandiga.

Sibulamoos riisiga / kahele
2 suurt sibulat
balsamäädikat (3-4spl)
oliivõli
ingveri pulbrit
kaneeli
4spl pruuni suhkrut

Kuumuta madalal kuumusel õli ning lisa hakitud sibul. Kuumuta tasasel kuumusel kuni sibul on klaasjas.
Lisa balsamäädikas, pruun suhkur ning maitseained.
Kuumuta seni, kuni vesi on aurustunud ning mass hakkab kertelt karamellistuma. Umbes 20-30 minutit.
Keeda riisi ning serveeri sibulamoosiga.

Do you know, how good is onion jam? I know! I bought it last winter from our local medieval shop. This tastes like heaven! It suppose to be on heat over 6 hours, if you do it right. I don't have such patience and I settle with my quick method :)
 

Onion jam with rice / 2 serves
2 big onions
Balsamic vinegar (about 3-4 tbs)
olive oil
1/2 tsp ginger powder
1/2 tsp cinnamon powder
4 tbs brown sugar


Heat the oil on low heat and heat onions till they are tender.

Add balsamic vinegar, brown sugar, ginger and cinnamon powder.
Mix and on low heat continue till the mixture is starting to caramelize, about 20-30 minutes.
Cook the rice and serve with onion jam.